آخرین ویرایش در4 مهر 1399 ساعت 22:22
گرافیک ویدیومبانی ویدیو

کم کردن حجم عکس چیست؟

و چگونه انجام می‌شود؟

کم کردن حجم عکس

در ابتدا بهتر است به این بپردازم که تعریف حجم عکس چیست و چگونه بدست می‌آید. بطور خلاصه می‌توان گفت، حجم یک فایل تصویری میزان فضایی است که برای ذخیره‌سازی اشغال می‌کند.

حجم عکس چگونه محاسبه می‌شود؟

حجم عکس طبق فرمول زیر محاسبه می‌شود:

حجم عکس بر حسب کیلوبایت = 8192/(تعداد پیکسل های عرض * تعداد پیکسل های ارتفاع* عمق بیت)

عمق بیت یا Bit Depth عددی است که بیانگر تعداد بیت استفاده شده برای دیجیتال‌سازی هر پیکسل است. البته این پارامتر، ارتباطی هم با تعداد رنگ آن عکس دارد. بطوریکه اگر عمق بیت یک عکس 16 باشد بدین معنی است که 2 به توان 16 معادل 65,536 رنگ در آن استفاده شده است

کم کردن حجم عکس چیست؟

نکته ی قابل توجهی که در مورد عکس وجود دارد، این است که معمولا عکس‌ها بصورت خالص نظیر RAW یا BMP در وب و رسانه‌های اجتماعی استفاده نمی‌شوند. بلکه با روش‌ها یا کدک‌های فشرده‌ساز نظیر JPEG  فشرده می‌شوند تا حجم آنها کاهش یابد.

کم کردن حجم عکس، تقریبا در تمام نرم‌افزارهایی که با عکس سرو کار دارند، بصورت آفلاین قابل انجام است. همچنین وبسایتهایی نظیر tinyjpg است که بیش از 70% حجم عکس را کم می کند. سایر وبسایت ها را هم می توانید با جستجوی عبارت Online Image Compressor به راحتی پیدا کنید.

یکی دیگر از وبسایت‌های خوب هم compressor.io است. مزیت این فشرده ساز این است که به کاربران خود، امکان انتخاب بین دو گزینه همراه با افت کیفیت (Lossy) و بدون افت کیفیت (Lossless) را می‌دهد. تفاوت این دو روش این است که در اولی تا 90% حجم عکس کم می‌شود حتی اگر به فیمت کاهش کیفیت تمام شود. اما در دومی نهایتا 25% از حجم کاسته می‌شود و حفظ کیفیت مهم است.

 

تفاوت JPEG و PNG چیست و کدام بهتر است؟

کدک JPEG که باعث ایجاد پسوند jpg. یا jpeg. در انتهای فایل‌ها می‌شود بیش از 10 برابر حجم عکس‌ها را کم می‌کند. در حالیکه PNG که نامش با پسوند فایل‌هایش یکی است، حدود 6 برابر حجم را کاهش می‌دهد و از این نظر تقریبا معادل GIF است.

علاوه بر امکان Transparency موجود در PNG، تفاوت عمده ی JPEG و PNG در کیفیت است. JPEG بدلیل استفاده از روش فشرده‌سازی دارای افت (Lossy) برای عکس‌هایی که دارای جزئیات، خطوط نازک و نوشته هستند، چندان مناسب نیست. همچنین در کپی‌های مکرر از عکس‌ها افت بیشتری دارد. لذا بهتر است در چنین مواردی و هنگامی که می‌خواهیم حک نوشته یا لوگو انجام دهیم از PNG استفاده کنیم.

ممکن است در مواردی مانند عکس زیر که چشم انسان تفاوت بین دو فرمت را تشخیص نمی‌دهد، از JPEG استفاده شود تا کمترین حجم را اشغال کند.

 

بنا بر گفته های فوق نمی توان تعیین کرد کدامیک از فرمت های PNG و JPEG بهتر است. بلکه می بایست به نسبت کاربرد عکس مورد نظر، برای فرمتش تصمیم گرفت.

 

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

مفید بودن

امتیاز کاربران: 4.4 ( 1 رای)
نمایش بیشتر

رضا مازندرانی

از خوندن تکنولوژی رسانه در دانشگاه بجای هنر ناراضی نیستم چون ویدیومارکتینگ تلفیقی از هنر، تکنیک و بازاریابیه. چیزی که تمرکز کامل روش باعث شده لذتبخش ترین روزهای کاریم در 20 سال گذشته رقم بخوره. مدیریت محتوای وبسایت یک ویدیومارکتر و شبکه‌های اجتماعیش با منه

نوشته های مشابه

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
دکمه بازگشت به بالا