آخرین ویرایش در16 شهریور 1401 ساعت 03:00
یوتیوب مارکتینگ

ساخت کانال یوتیوب

مراحل ساخت کانال یوتیوب قدم به قدم

 

یوتیوب به‌عنوان بزرگ­‌ترین و محبوب­‌ترین پلتفرم ارائه ویدیو در جهان شناخته شده است. به همین دلیل است که دیگر نمی‌­توان از آن چشم‌پوشی کرد. اگرکانال یوتیوب ندارید، همین الان زمان درست کردن کانال یوتیوب است. این محتوا با آموزش قدم به قدم به شما کمک می­‌کند تا کانال یوتیوب خود را بسازید.

مراحل ساخت کانال یوتیوب

مرحله اول :یک حساب کاربری در یوتیوب ایجاد کنید

برای ساخت کانال در یوتیوب، باید یک حساب کاربری درآن ایجاد کنید. خبر خوب این است که شما ممکن است قبلاً یک حساب کاربری به نام خودتان داشته باشید!

بنابراین اگر از سرویس­‌های گوگل مانند Gmail استفاده می­‌کنید، نیازی به ایجاد یک حساب YouTube جدید ندارید. بعد از ورود به حساب Google خود از طریق جیمیل، تنها کاری که باید انجام دهید، باز کردن YouTube است. خواهید دید که گوگل به طور خودکار شما را نیز در یوتیوب وارد کرده است.

راه دیگر این است که یوتیوب را باز کنید. اگر از گوشه بالای سمت راست، بر روی عکس پروفایل کلیک کنید؛ به صفحه ورود از طریق جیمیل هدایت خوهید شد. پس از لاگین کردن دوباره به صفحه اصلی یوتیوب هدایت می‌شوید در حالتی که یوتیوب شما را شناخته است. اگر قبلا تصویری از خودتان یا لوگوی برندتان به آن حساب گوگلی اضافه­ کرده ‌باشید، می­‌توانید آن را در گوشه سمت راست بالای کانال مشاهده­ کنید. در غیر اینصورت شرایط پیش‌فرض برای شما وجود خواهد داشت.

مرحله دوم :توضیحات کانال یوتیوب را بنویسید

بر روی نمایه خود در گوشه سمت راست بالای صفحه کانال، کلیک کنید و بعد از باز شدن منوی کشویی، گزینه کانال شما (Your Channel) را انتخاب کنید.

بعد از آن وارد صفحه­‌ای مانند شکل زیر خواهید شد. سپس بر روی دکمه  CUSTOMIZE CHANNEL کلیک کنید. حالا بر روی­‌گزینه About کلیک کرده وگزینه  Channel description  را انتخاب کنید.

تنظیمات ساخت کانال یوتیوب

افزودن توضیحات به کانال یوتیوب

بخش Channel description برای بیان توضیحات شما به مخاطب در مورد محتوای کانال است. بهتر است توضیحات شما در این بخش، علاوه بر بیان محتوایی که ارائه می­‌دهید، هویت شخص شما یا برندتان را هم تشریح کند.

برای داشتن یک بخش توضیحات کامل، بهتر است به چک لیست زیر توجه کنید:

چک لیست بخش توضیحات کانال یوتیوبچک لیست بخش توضیحات کانال

توضیحات شما در این بخش، مشابه توضیحاتی است که در بخش درباره­‌ی مای سایت نوشته می‌شود، البته شاید کمی کوتاه‌تر باشد.

برای نوشتن این بخش لازم است که قبل از ایجاد کانال به جامعه مخاطبانتان فکرکرده ­باشید. سعی کنید ویدیوها را برای آنها تولید و همواره از لحن متناسب با آن­ها استفاده کنید.

حتما از یک Call To Action)CTA) یا فراخوان اقدام استفاده کنید. بهترین فراخوان اقدام برای یک کانال یوتیوب، درخواست عضویت یا SUBSCRIBE کردن مخاطب در کانال شماست. می‌توانید این کار را با دعوت به تماشای یک ویدیوی ترغیب کننده انجام دهید. استفاده از کلمات کلیدی و لینک سایت یا لینک شبکه­‌های اجتماعی­‌تان، در دیده شدن کانال شما موثر است.

برای انتخاب یا ساخت بنر مناسب برای کانال، می‌توانید اینجا را ببینید

برای ادامه تنظیمات تب آبی رنگ Youtube studio را کلیک کنید و از منوی کناری وارد بخش settings شوید. برای رفتن به استودیوی یوتیوب می‌توانید ازآدرس studio.youtube.com هم ­استفاده ­کنید. بعد از ورود به تنظیمات یوتیوب­ استودیو، با پنجره‌­ای شبیه تصویر زیر مواجه خواهید شد.

تنظیمات کانال یوتیوب شامل بخش های General,Channel ,Upload default ,Permissions ,Community  است که به ترتیب به آن­‌ها می‌پردازم.

مرحله سوم : تنظیمات پیشرفته ساخت کانال یوتیوب

1.بخش General

در این بخش، باید واحد پولی­ کشورخود را تعیین کنید.

تنظیمات پیشرفته کانال یوتیوب
تنظیمات پیشرفته کانال یوتیوب بخش general

البته این بخش برای زمانی­که کانال شما قابلیت کسب درآمد داشته باشد تنظیم می­‌شود. برای فعال شدن بخش درآمدزایی یوتیوب 2 شرط مورد نیاز است:    

           1 . کانال شما بیش از 1000 عضو داشته باشد.

            2. ویدیوهای کانال بیش از 4000 ساعت دیده شده باشند.(در واقع باید مجموع تماشای ویدیوهای شما طی یک بازه 12 ماهه به 4000 ساعت رسیده باشد. برای مثال ممکن است که شما 4 ویدیوی 10 دقیقه­‌ای داشته باشید که طی یک بازه 12 ماهه، 6000 نفر آن­ها را تا آخر دیده باشند، در اینصورت به مجموع 240000 دقیقه یا همان 4000 ساعت تماشا خواهید رسید)

برای درآمدزایی از یوتیوب، پس از تامین شرایط فوق می‌توانید بخش monetization را فعال کنید. پس از آن لازم است تا حساب کاربری شما به google Adsence متصل شود. از این به بعد می‌توانید به کمک روش­‌های مختلف در یوتیوب کسب درآمد کنید.

از آن­جایی‌­که کشور ایران جزو کشورهایی نیست که امکان دریافت پول از گوگل وجود داشته باشد؛ لازم است که در این قسمت واحد پولی دلار یا یورو را انتخاب کنید.

این بخش خود شامل 4 زیربخش دیگر است:

   2.1.Basic Info 

این قسمت اطلاعات اولیه کانال است و نام کانال شما نمایش داده ­می­‌شود. برای تغییر نام کانال، می­‌توانید از همین‌جا وکلیک برروی لینک google account اقدام کنید.

در کادر پایین هم می­‌توانید کلمات کلیدی مربوط به کانال خود را بنویسید و با نشانه کاما (،) از هم جدا کنید. در ادامه هم کشور خود را از لیست انتخاب ‌کنید.

تنظیمات پیشرفته کانال یوتیوب
تنظیمات پیشرفته کانال یوتیوب بخش channel

کشور ایران هم جزو لیست نمایش داده می­‌شود. اگر بخش درآمدزایی برای شما اهمیت دارد، بهتر است کشور را متناسب با واحد پولی که انتخاب شده و شماره تلفنی که به وسیله آن حساب را وریفای کرده‌اید، قرار دهید.

توجه به این نکته ضروری است که با انتخاب کشور دیگری به غیر از ایران، تمام تحلیل‌ها در بخش آنالیتیکس یوتیوب بر اساس ساعت رسمی آن کشور نمایش داده می­‌شود

در انتهای این قسمت لینکی با عنوان Customize channel  وجود دارد که با کلیک بر روی ­‌آ‌‌ن، به صفحه اصلی کانال هدایت می­‌شوید و از آنجا امکان انتخاب بنر و لوگو یا تغییر آن­ها برای شما فراهم است.

برای مطالعه بیشتر در مورد نکات انتخاب لوگو می­توانید نوشته انتخاب آیکون مناسب برای کانال یوتیوب و برای یادگیری نکات مربوط به انتخاب بنر، نوشته ساخت بنر برای کانال یوتیوب را مطالعه کنید.

   2.2. Advanced Settings­

در این قسمت از آموزش ساخت کانال یوتیوب بایستی تنظیماتی را برای مخاطبان­ کانال انجام دهیم. در واقع باید تعیین کنیم که آیا محتوای­ ما مناسب کودکان هست یا خیر؟

این تنظیمات را می­‌توانید به طور کلی برای کانال­تان و یک­‌جا انجام دهید (گزینه اول یا دوم) و یا برای هر ویدیویی که می­‌خواهید بارگذاری کنید، تعیینش کنید. (گزینه سوم)

مطلغ باشید که صرف‌نظر از موقعیت مکانی، از نظرحقوقی، موظف به پیروی از قانون حمایت از حریم خصوصی آنلاین کودکان (COPPA) و  یا سایر قوانین بین المللی هستید.

قوانین یوتیوب برای کودکان
قوانین یوتیوب برای کودکان

از تنظیمات دیگر Advanced settings تنظیمات مرتبط با بخش google Ads یا درآمدزایی کانال است که در حال حاضر که اول راه هستیم، نیازی به این قسمت نداریم.

گزینه بعدی، انتخاب نمایش تعداد اعضای کانال ­است. می­‌توانیم در ابتدای ساخت کانال و تا زمانی­که تعداد مناسبی عضو به­ دست بیاوریم، این گزینه را غیرفعال کنیم؛ ­تا کاربران تعداد اعضای کانال ما را نبینند.

تنظیمات پیشرفته در ساخت کانال یوتیوب
تنظیمات پیشرفته در ساخت کانال یوتیوب

در بخش انتهایی تب Advanced settings لینک­‌هایی برای دسترسی سریع به بخش تنظیمات کانال و اکانت شما وجود دارد.

آخرین گزینه با عنوان تبلیغات و غیرفعال­ کردن تبلیغات شخصی­‌سازی شده است (Disable interest-based ads) اگر در تنظیمات قسمت بالا، محتوای ویدیو­های کانال را مناسب کودکان انتخاب کرده­ باشید؛ به صورت پیش‌فرض این گزینه تیک می­‌خورد. اگر این گزینه را انتخاب کنید، درواقع تبلیغاتی که گوگل بر اساس علاقمندی­‌های شما و اعضای کانال شما نمایش می‌­دهد، دیگر نمایش داده نمی‌­شود و همین موضوع باعث کاهش درآمدتان از کانال خواهد شدهمچنین برخی گزارش ­­های عملکردی درکانال هم غیرفعال می­‌شود. پس توصیه می­‌شود که این گزینه را انتخاب نکنید.

   3.2. Branding

اگر برای برند خود کانال می­‌سازید، بهتر است که ویدیوهایتان، واترمارک داشته باشند. در واقع این واترمارک معرفی برند شماست که در همه ویدیوها در گوشه پایینی سمت راست ویدیو نمایش داده خواهد شد و می­‌تواند بینندگان را به عضویت در کانال شما دعوت کند.

تصویر واترمارک باید دارای فرمت PNG یا GIF در ابعاد 150*150 پیکسل وبا حجم کمتر از 1 مگابایت باشد. بهتر است از یک تا دو رنگ با بک­‌گراند شفاف استفاده ­شود. از همین قسمت می­‌توانید تصویر مدنظر خود برای واترمارک را نیز آپلود کنید.

   4.2. feature eligibility

در این قسمت می­‌توانید ویژگی­‌هایی که برای کانالتان فعال است را ببینید. یک سری از ویژگی­‌ها، به صورت پیش‌­فرض و بعد از ساخت کانال در یوتیوب برای همه قابل استفاده ­است. سایر ویژگی­‌ها با توجه به شرایط کانال، توسط یوتیوب فعال خواهند شد.

ویژگی ها در ساخت کانال یوتیوب
ویژگی ها در ساخت کانال یوتیوب

ویژگی­‌های پیش­‌فرض اولیه شامل آپلود ویدیو، ساخت لیست پخش، اضافه کردن ویدیو به لیست پخش­‌های قدیمی و افزودن افراد به لیست پخش است.

اگر کانال خود را از طریق شماره تلفن همراه وریفای کرده ­باشید، ویژگی­‌های دیگری نظیر امکان آپلود ویدیوی بالای 15 دقیقه، ساخت کاور(thumbnail) ویژه برای هر ویدیو، پخش زنده یا Live Stream  و امکان اعتراض به کپی از ویدیوهای کانالتان، علاوه بر ویژگی­‌های قبلی برای شما فعال خواهد بود.

اگر می­‌خواهید ویژگی­‌های دیگر را ببینید، بر روی لینک Status and Featurs کلیک کنید. بعد از آن وارد صفحه­ ای مانند تصویر زیر خواهید شد. در این بخش بر­اساس فعالیت­‌های کانال، ویژگی هایی برای کانال یوتیوب شما فعال است.

مسیر دیگر برای رسیدن به این بخش، کلیک بر روی گزینه settings و بعد از آن account هست.

ویژگی های کانال یوتیوب
ویژگی های کانال یوتیوب

3. بخش Upload defaults

    3.1. Basic info

در قسمت Title عنوان ویدیو را بنویسید. در قسمت Description توضیحاتی که لازم است ببیننده درباره ویدیوی شما بداند را بنویسید. اگرچه خالی بودن این قسمت در ظاهر مشکلی ایجاد نمی‌­کند اما چه به­‌خاطر مخاطب و چه به­‌خاطر رتبه گرفتن ویدیو نزد الگوریتم­‌های سئوی ویدیو، خالی ماندن این قسمت، هرگز توصیه نمی‌شود.

در ابتدای این راهنما، درباره این­که قسمت توضیحات کانال­ را چگونه بنویسیم، توضیح داده­ شد.

گزینه visibility  هم، انتخاب نوع کانال شماست که می­‌تواند عمومی یا خصوصی باشد. در حالت عمومی، کانال شما برای تمام کاربران قابل مشاهده است؛ اما در حالت خصوصی، فقط برای افرادی ­‌که شما به آنها مجوز می­‌دهید قابل دیدن است.

تگ­‌هایی که زیاد استفاده می­‌شود را هم می­‌توانید این­جا بنویسید.در مجموع باید تعداد تگ­‌ها کمتر از 500 کاراکتر باشد.

    3.2.  Advanced Setting

در این قسمت می­‌توانید دسته­ بندی محتوای کانال را تعیین کنید. برای مثال: سرگرمی، بازی، آموزشی و غیره. همچنین زبان ویدیو­ها و زیرنویس­‌ها قابل انتخاب است. می­‌توانید انتخاب کنید که مخاطب، امکان کامنت­‌گذاری و امتیازدهی برای ویدیو شما را دارد یا خیر.

4. بخش Permissions

دراین بخش، مشخصات مالک کانال تعیین می­‌شود. اگر اکانت گوگل شما در اینجا به عنوان مالک نمایش داده نمی­‌شود بر روی لینک manage permissions کلیک کنید و اکانت مالک کانال را اضافه کنید.

در این بخش می­‌توانید افرادی را با نوشتن ایمیل آنها به عنوان مدیر و مدیر ارتباطات اضافه کنید. شخص معرفی شده به‌عنوان مدیر، می­‌تواند به سرویس­های گوگل دسترسی داشته باشد. برای مثال عکس به اشتراک بگذارد یا ویدیو درکانال یوتیوب آپلود کند. اما فردی که به‌عنوان مدیر ارتباطات اضافه می­‌کنید، فقط به سرویس­‌های گوگل دسترسی دارد و به کانال یوتیوب دسترسی ندارد.

5.بخش community

   5.1. Automated filters

در این قسمت می­‌توانید یک نفر را به عنوان گرداننده کانال یا moderator معرفی­ کنید.

گرداننده کانال باید خودش در یوتیوب کانال داشته باشد. گرداننده می­‌تواند کامنت­ها را حذف کند و به چت خصوصی نیز دسترسی خواهد داشت.

افزودن کاربران تایید شده با عنوان Approved users

با این ویژگی، نظرات این کاربران به‌طور خودکار منتشر می‌شود و برای حذف پیوندهای مسدودشده، کلمات مسدودشده، یا محتوای نامناسب احتمالی، فیلتر نخواهد شد. برای افزودن کاربر تایید شده هم لازم است تا آدرس وب کانال یوتیوب او اضافه شود.

افزودن کاربران مخفی با عنوان Hidden user که امکان نوشتن کامنت ندارند هم امکان‌پذیر است.

نظرات و پیام‌های ­‌گپ مستقیم این کاربران نشان داده نمی‌شود. ممکن است چند روز طول بکشد تا نظرات و پیام‌های گپ مستقیم فعلی حذف شود. برای افزودن این نوع کاربران هم لازم است تا آدرس وب کانال آن­ها نوشته شود.

در قسمت Blocked words (واژه ­های مسدود شده)می­‎توانید کلماتی که نامناسب هستند را بنویسید تا در صورتی که نظرات با این کلمات مطابقت زیادی دارند، برای بازبینی نگه­ داشته ­شوند و منتشر نشود.

همچنین اگر چت­‌ها شامل این کلمات باشند، مسدود خواهند شد. می­‌توانید کلمات مد نظر را با ویرگول از هم جداکنید و پشت­ سر هم بنویسید.

اگر تیک گزینه Blocked Links( مسدود کردن پیوندها) را بزنید، نظرات جدید حاوی هشتگ و نشانی وب برای بازبینی نگه داشته می‌شوند. پیام‌های چت مستقیم شامل نشانی وب مسدود می‌شوند. این تنظیمات برای شما، گرداننده‌ها یا کاربران تأییدشده اعمال نمی‌شود.

فیلترهای کانال یوتیوب
فیلترهای کانال یوتیوب
   5.2.Defaults  

این قسمت از آموزش ساخت کانال یوتیوب، مربوط به نظرات ارسالی از طرف مخاطبان برای ویدیوهای کانال است.

می توانیم 4 حالت مختلف را به شرح زیر انتخاب کنیم:

  • مجاز بودن همه نظرات
  • نگه‌ داشتن نظرات نامناسب احتمالی برای مرور
  • نگه داشتن همه نظرات برای مرور
  • غیرفعال کردن نظرات

نظرات برگه گفتگو هم دقیقا شامل 4 حالت بالا هستند.

با فعال کردن گزینه نگه­‌داشتن پیام‌های چت نامناسب برای مرور، می‌­توانید پیام­‌های چت خصوصی خود را هم مدیریت کنید.

تنظیمات اولیه بخش ارتباطات کانال یوتیوب
تنظیمات اولیه بخش ارتباطات کانال یوتیوب

در این نوشته مراحل ساخت کانال یوتیوب و تنظیمات اولیه آن را توضیح دادم. برای تهیه این محتوا از منابع مختلف و تجربه‌های شخصی استفاده شده تا موردی از قلم نیفتد. اگر سوالی برایتان پیش آمد که به آن اشاره نشده یا به خوبی توضیح داده نشده لطفا در انتهای همین صفحه کامنت کنید.

پیشنهاد می­‌کنم تا در ادامه مسیر راه اندازی کانال یوتیوب، نوشته­‌های انتخاب آیکون مناسب برای کانال یوتیوب و انتخاب بنر برای کانال یوتیوب را هم مطالعه کنید.

نمایش بیشتر

سمیه یعقوبی

مهندس کامپیوتر و فوق لیسانس مدیریت فناوری اطلاعات با گرایش کسب و کار هستم. چند سالیه که در حوزه دیجیتال مارکتینگ مطالعه و فعالیت می کنم و طراحی سایت و سئوی این وب سایت یکی از لذت بخش ترین تجربه هامه

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
دکمه بازگشت به بالا