آخرین ویرایش در31 فروردین 1403 ساعت 20:59
سوشال ویدیو

کسب درآمد از آپارات چیست؟

چگونه از پلن آپارات اینکام به درآمد از آپارات برسیم؟

قبلترها که بابازاریابی دیجیتال آشنا نبودم، فکر میکردم وجود سایت‌هایی مثل آپارات فقط برای رضای خداست! اما بعدا متوجه شدم که هر کسب و کاری در اینترنت بدون داشتن استراتژی برای کسب درآمد نمی‌تواند دوام بیاورد. طبق گفته‌ی آپارات، درآمد اصلی این وبسایت پربازدید از نمایش تبلیغات بر روی محتواهای ویدیویی است. اما محتوای ویدیویی توسط خود آپارات تولید نمی‌شود و این وبسایت به محتوای تولیدی کاربرانش وابسته است که به آنها UGC یا محتوای تولید شده توسط کاربر گفته می‌شود. طبیعی است که این روال، زمانی دوام خواهد داشت که کابران هم منافعی داشته باشند و بتوانند آپارات اینکام یا همان کسب درآمد از آپارات را تجربه کنند.

مدل کاری آپارات اینگونه است که به کاربرانش امکان ساخت کانال و بارگذاری محتوا تحت قوانینی را می‌دهد و از طرق مختلف مانند پخش تبلیغات در ابتدا، میانه و انتهای ویدیوها و همچنین قرار دادن یک ویدیو در لیست ویدیوهای پیشنهادی به مخاطبان و … کسب درآمد می‌کند. البته این عمده‌ترین راه کسب درآمد آپارات است وگرنه سرویس‌هایی مانند سرویس افزایش بازدید که در قبال دریافت مبلغی از ادمین یک کانال، تعداد مشخصی بازدید را برای یک ویدیو فراهم می‌کند نیز در آپارات وجود دارد. همراهم باشید تا علاوه بر موشکافی ماجرای درآمدی آپارات، از جزئیات سرویس آپارات اینکام برای کسب درآمد ار آپارات هم مطلع شوید.

اگر وقت مطالعه‌ی نوشته ها را ندارید، پیشنهاد می‌کنم این ویدئو را ببینید:

کسب درآمد از آپارات چگونه است؟

سرویس درآمد از آپارات یا همان آپارات اینکام از سال 1396 فعال شد تا درآمدهای حاصل از نمایش تبلیغات را با تولیدکنندگان محتوا شریک شود. هر تبلیغی که حداقل 6 ثانیه از آن توسط مخاطبان یک کانال دیده شود به عنوان یک تبلیغ موفق شمارش شده و سود حاصل از آن با تولید کننده ویدیو بصورت مساوی تقسیم می‌شود. طبق گفته آپارات خیلی از اوقات این تقسیم سهم از حالت مساوی یعنی 50% خارج شده و کفه ترازو را حتی تا 70% هم به نفع تولیدکننده سنگین می‌کند.

کسب درآمد در آپارات بای تولید کننده محتوا

بنابراین با شمارش دقیق تعداد تبلیغ‌های موفق نمایش داده شده برروی محتوای هر کانال، امکان سنجش دقیق سودآوری هر کانال و تقسیم مساوی آن با صاحب کانال برای آپارات وجود دارد.
سرویس اینکام آپارات از ابتدا تا به حال، دو بار با تغییرات اساسی مواجه شده؛ و در بهمن 1399 با حذف بازنشرکنندگان محتوا از سیستم درآمدزایی، سومین تحول بزرگش را آغاز کرده است. البته این امکان برای کانال‌های بازنشر کننده‌ای که قبلا به سرویس کسب درآمد آپارات پیوسته‌اند، هنوز محفوظ است اما درصورت کوچکترین خطا و جریمه‌ای که منجر به خروج از این سرویس شود، دیگر امکان بازگشت نخواهند داشت
در واقع آپارات تلاش می‌کرد تا در لایه سیاست‌گذاری با در نظر گرفتن شرایطی بسیار سخت‌گیرانه‌تر، مدیران کانال‌ها را به سمت تولید محتوای واقعی و اختصاصی سوق بدهد اما در نهایت به این نتیجه رسید که جز با حذف کانال‌های بازنشری از سرویس کسب درآمد، نمی‌تواند به این هدف دست یابد.

شروط آپارات برای ورود به پلن کسب درآمد چیست؟

کانالهای تولید کننده محتوا از بهمن99 با داشتن 200 دنبال کننده و 3000 ساعت نمایش موفق ویدیو در طول 3 ماه منتهی به زمان درخواست کسب درآمد، می‌توانند درخواست ورود به پنل درآمدزایی را ثبت کنند. همچنین سهم 10 درصدی از نمایش موفق تبلیغات به 50 تا 70 درصد افزایش یافته است. حق نشر محتوای این کاربران در آپارات هم محافظت شده و آپارات اعلام کرده که اگر کانالی بدون اجازه محتوای کانالی دیگر را بازنشر کند، جریمه و یا حتی حذف می‌شود.

منظور از نمایش موفق تبلیغات چیست؟

آپارات در ابتدا، میانه‌ یا انتهای ویدیوها، تبلیغات نمایش می‌دهد. اما نمایش موفق تبلیغات فقط زمانی محاسبه می‌شود که کاربران بیش از 6 ثانیه آن‌ها را تماشا کنند. بنابراین لزوما هر بازدید به معنای یک نمایش موفق تبلیغ نیست. همچنین نرخ نمایش تبلیغات بنا به محتوا و مخاطبان هر کانال، متفاوت است!

آپارات چه کسانی را به‌ عنوان تولید کننده‌ی محتوا می‌شناسد؟

آپارات کسی را به عنوان تولید کننده‌ی محتوا می‌شناسد که از صفر تا صد یک ویدیو را خودش تولید کرده باشد. بنابراین ویدیوهایی که صرفا از طریق ویرایش و میکس (Edit & Mix) ویدیوهای دیگر ساخته شده باشند، یک کار تولیدی محسوب نمی‌شود. دوبله کردن و افزودن زیرنویس به ویدیو نیز تولید محسوب نمی‌شود.
ویدیوهای آموزشی نیز تنها در صورتی تولید محسوب می شوند که چهره یا صدای فرد آموزش دهنده در ویدئو مشخص و یک لوگو روی ویدئو حک شده باشد. گیمر‌ها هم تنها در صورتی تولید‌کننده محسوب می‌شوند که از وبکم استفاده کنند.

کسب درآمد از آپارات با ویدئومارکتینگ

سود حاصل از نمایش موفق تبلیغات چطور محاسبه می‌شود؟

طبیعی است که آپارات هم برای نگهداری وبسایتش هزینه‌هایی مانند بیمه و مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی یا موارد مربوط به زیرساخت‌ها و تجهیزات فنی را دارد. آپارات پس از کسر این هزینه‌های معمول، سود حاصل را با کانال‌های عضو سیستم کسب درآمد، تقسیم می‌کند. این عدد هیچ جا به صراحت بیان نشده اما طبق بررسی‌های من برای هر هزار بازدید، عدد شناوری دو رقمی به واحد پولی تومان است و توسط پارامتری به نام RPM مشخص می‌شود

RPM چگونه تعیین می شود؟

این شاخص (Revenue Per Mile) مشخص می‌کند که هر کانال بصورت متوسط به ازای هر هزار بازدید چه درآمدی کسب می‌کند.
میانگین درآمد به ازای هر هزار بازدید کاملا به شکل سیستمی مشخص می‌شود؛ و در انتهای ماه بیشتر از ابتدای آن خواهد بود.
محاسبه این شاخص با تقسیم درآمد بر تعداد بازدید کانال در یک بازه زمانی مشخص بدست می‌آید. این عدد کاملا شناور است و به عواملی زیر وابستگی دارد :

o نوع محتوای کانال
o نوع و قیمت تبلیغات نمایش داده شده روی محتوای کانال
o نرخ نمایش موفق تبلیغات در کانال

کسب درآمد از آپارات چقدر است؟

میانگین عدد RPM برای هر کدام از گروه‌های عضو سیستم درآمدزایی آپارات متفاوت است. میانگین این عدد برای تولیدکنندگان طبق آنچه در بلاگ آپارات در اسفند 1401 ذکر شده، بین 10 الی 35 هزار تومان است اما طبق صحبتهای خانم نسترن علامی مدیر این بخش در آپارات در برنامه آپارات گپ که در مهرماه 1402 منتشر شده (تایم 11:14 ویدئو) رقم 10 هزار الی 100 هزار تومان ذکر شده است!

ممکن است در نگاه اول این اعداد کمی مایوس‌کننده به نظر برسند اما اگر به آمارهای آپارات نگاهی بیندازید، می‌بینید که گرفتن ماهی‌های درشت هم از این دریا امکانپذیر است. حضور ماهانه بیش از 36 میلیون کاربر یکتا در آپارات، فرصتی است که استفاده از آن به شمای تولیدکننده‌ی ویدئو بستگی دارد. پیشنهاد می‌کنم نمونه های موفقی که در انتهای مقاله‌ی 4 عامل مهم موفقیت در آپارات مثال زده شدند را ببینید.

خبر خوب اینکه آپارات در «طرح ویژه حمایت از تولیدکنندگان ویدیو» در کنار پرداخت بخشی از درآمد حاصل از پخش تبلیغات، مبلغ مازادی را به تولیدکنندگان خود پرداخت می‌کند. این طرح در راستای حمایت از تولیدکنندگان محتوا به ویژه محتوای آموزشی در نظر گرفته شده است. میزان این مبلغ، به عوامل مختلفی از جمله: کمیت، کیفیت، نوع محتوای تولیدی و همچنین استقبال بینندگان بستگی دارد.

برای محاسبه‌ی درآمد از آپارات به چه نکاتی باید توجه کرد؟

o برخی اوقات روی ویدیوها اصلا تبلیغی نمایش داده نمی‌شود.
o هر بازدید موفق به معنای نمایش موفق تبلیغ نیست.(ممکن است تبلیغ پخش نشود یا کاربر شش ثانیه از تبلیغ را مشاهده نکند)
o درآمد به نوع و قیمت تبلیغ نمایش داده شده و نرخ نمایش موفق تبلیغات کانال بستگی دارد
o امکان رد کردن تبلیغات ویدیویی آپارات از ثانیه ششم به بعد برای بیننده نمایش داده می‌شود و لذا به این سرویس تبلیغاتی سرویس پخش تضمینی تبلیغات ویدیو گفته می‌شود

کسب درآمد از آپارات با بارگذارری محتوای ویدیویی

برای فعالیت در سرویس درآمد آپارات به چه قوانینی باید توجه کرد؟

o کانالی که به عنوان تولیدکننده در سیستم ثبت می شود موظف است تنها محتوای تولیدی خود را در کانال بارگذاری نماید و در صورت بازنشر حتی یک ویدیو، سیستم درآمدزایی آن کانال برای همیشه لغو می‌شود
o نوشتن تیتر بی ربط به محتوای ویدیو، مصداق تخلف است
o اضافه کردن عکس بی‌ربط به محتوای ویدیو؛ علاوه بر اخطار، منجر به لغو دسترسی اضافه کردن عکس ویدیو برای کانال تولیدکننده خواهد شد
o تولید کننده، موظف است محتوا را طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران تولید کند
o مسئولیت محتوای بارگذاری شده در سایت با تولیدکننده است و آپارات هیچ گونه مسئولیتی در قبال محتواها ندارد
o طبق قانون، تولیدکننده مکلف به رعایت حق نشر دیگر آثار یا همان کپی‌رایتینگ است
o هرگونه خرابکاری در سیستم بازدید، موجب حذف کانال از سیستم درآمدزایی خواهد شد

کسب درآمد از آپارات را چگونه و از کجا شروع کنیم؟

برای شروع درآمد از آپارات، ابتدا باید عضو سرویس کسب درآمد شوید. بنبابراین اگر شروط گفته شده را دارید به صفحه سرویس اینکام آپارات بروید و مراحل را طی کنید تا درخواستتان ثبت شود. سپس یکی دو روز صبر کنید تا ایمیل تایید آپارات برای شما ارسال شود.
در ایمیل دریافتی از آپارات، لینکی برای شما قرار خواهد گرفت که از طریق آن به پنلتان دسترسی خواهید داشت و اطلاعاتی را خواهید دید.

پنل کسب درآمد در آپارات
بنابراین بعد از عضویت در سیستم درآمد از آپارات، به شما یک پنل گزارش به صورت اختصاصی تعلق می‌گیرد که در آن به ریز اطلاعات مربوط به درآمد خود، دسترسی دارید. اگر این اعداد در شروع صفر بودند تعجب نکنید چون طبیعی است و به مرور زمان نتایج را خواهید دید.

سوال همیشگی، فعالیت در آپارات یهتر است یا یوتیوب؟

قطعا روی کاغذ پاسخ این سوال یوتیوب است هم بخاطر نرخ دلار در ایران و هم بخاطر جمعیت مخاطبی که دارد. بنابراین اگر الان ذهنتان درگیر این موضوع است که “ای بابا چه کاریه؟ میرم سمت یوتیوب و کسب درآمد دلاری می‌کنم” نمی‌شود گفت اشتباه است اما یادتان باشد ضرب المثلی هست که میگوید: «همه تخم مرغ‌ها را نباید در یک سبد گذاشت»

فارغ از بحث یوتیوب، چه سکویی بهتر از وبسایتی که نه تنها رنک دوم الکسای ایران را سالهاست به خود اختصاص داده بلکه در اکثر نتایج جستجوی گوگل شانه به شانه ویدیوهای یوتیوب دیده می‌شود.

البته توصیه شخصی من با در نظر نگرفتن شروط سخت یوتیوب برای ورود به مانیتایزیشن یا همان کسب درآمد از یوتیوب، فعالیت در هردوی یوتیوب و آپارات است. اما توجه داشته باشید که الزاما کپی کردن یک ویدیو در هر دو ممکن است ضریب موفقیت را پایین بیاورد زیرا به نوعی بین محتواهای خودتان بر سر گرفتن جایگاه در نتایج جستجو رقابت ایجاد می‌شود. بنابراین بهتر است با بررسی دقیقتر فضای انتشار، عملکرد رقبا، رفتار مخاطب و … از بارگذاری یک ویدیو در پلتفرم های مختلف علی الخصوص آپارات و یوتیوب که موضوع سئو در هر دوی آنها مطرح است، پرهیز کنید و بجای آن با کمی تغییرات و نوعی تدوین مجدد ویدیوی متفاوتی از همان متریالی که در اختیارتان است تولید کنید تا نتایج بهتری بگیرید.

همچنین برای شناخت بهتر روشهای پیروزی در رقابت با رقبا برای گرفتن جایگاه‌های بالاتر در رنکینگ ویدیوها آشنایی با الگوریتم یوتیوب بسیار مفید است. با توجه به شباهت الگوریتم آپارات با یوتیوب، شناخت الگوریتم یوتیوب به موفقیت در هر دو کمک خواهد کرد

کسب درآمد از آپارات یا آپارات اینکام

همانطور که گفتم، آپارات هم یک کسب و کار اینترنتی است که برای زنده ماندن به مشتری نیاز دارد. پس طبیعی است که مثل همه‌ی کسب و کارها بخشی از درآمد خودش را به بازاریابی اختصاص دهد. بازاریابی آپارات به روش‌های گوناگونی انجام می‌شود که یکی از آنها تشویق مدیران کانالها به بارگذاری محتوای بیشتر از طریق شریک کردن آنها در درآمد حاصل از تبلیغات روی ویدیوهای کانالشان است. البته این محتوا باید دست اول تولید شده باشد چون محتوای تکراری که صدها بار توسط افراد مختلف بارگذاری شود برای بینندگان جذابیت ندارد و بنابراین از دیدگاه آپارات منطقی برای شریک کردن بارگذاری کننده نیز وجود ندارد.
این مدل بازاریابی در یوتیوب نیز وجود دارد و به آن مانیتایزیشن (Monetization) گفته می‌شود. اگرچه آپارات و یوتیوب در روش سهم‌دهی به تولید کنندگان محتوا بابت نمایش تبلیغات روی ویدیوهایشان مشابه عمل می‌کنند اما شروط و روشهای متفاوتی برای ورود به سرویس کسب درآمدشان دارند که در بالا گفته شده است.

 

 

 

نمایش بیشتر

رضا مازندرانی

از خوندن تکنولوژی رسانه در دانشگاه بجای هنر ناراضی نیستم چون ویدیومارکتینگ تلفیقی از هنر، تکنیک و بازاریابیه. چیزی که تمرکز کامل روش باعث شده لذتبخش ترین روزهای کاریم در 20 سال گذشته رقم بخوره. مدیریت محتوای وبسایت یک ویدیومارکتر و شبکه‌های اجتماعیش با منه

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
دکمه بازگشت به بالا